lauantai 30. marraskuuta 2013

Joulu tulee, oletko valmis?


Nyt kun kuukausi viimein vaihtuu (marraskuu ei todellakaan kuulu suosikkeihini), on lupa taas myöntää, että joulu tulee tänäkin vuonna. Joulun mukana tulevat myös kaikki joulun lieveilmiöt kuten lelukuvastot, koristevalot ja kimaltavat, hieman liian uskalletut pikkujoulumekot... Joulun myötä tulevat myös lukuisat erilaiset joulukonsertit ja -esitykset. On varaa mistä valita. Tarjolla on niin klassista, poppia kuin lapsikuorojen taidonnäytteitäkin ja monen moisia joulujuhlia. Kulttuurinnälkäinen fiilistelijä voi koota mieleisensä kokemuskattauksen ja antaa esitysten viedä.

Omia suosikkejani ovat lasten joulujuhlat. Lasten toisinaan hieman kömpelöt esitykset ovat esiintyjien totisuuden myötä aseistariisuvan hellyttäviä. Myös suurten kuorojen ansiokkaat kirkkokonsertit (joissa solisteina on mieluiten muutama erinomainen klassinen laulaja) saavat ihon hyvällä tavalla kananlihalle. Toisaalta rakastan myös jatsahtavia ikivihreitä joululauluja Atlantin toiselta rannalta.

Yksi rakkaimmista joulunodotusperinteistä on kuitenkin jättää melu ja jouluhössötys ulos, sytyttää kynttilä ja sukeltaa hyvän kirjan kanssa nojatuoliin. Lämmin viltti ja kupillinen kuumaa kaakaota tai lajitelma tarkoin valittuja konvehteja kruunaavat kokemuksen. Yksi rakkaimmista joulumuistoistani liittyy useamman päivän nautiskeluun Anna Kareninan tarinaa ahmien. Toinen hyvä vaihtoehto on katsoa, jokin laadukas (ehkä jouluaiheinen?) elokuva. Omiin joulusuosikeihini kuuluu kevyt, hauska ja koskettava Love Actually. Voisin silti vaikka vannoa, että ainakin yhteen joulukonserttiin päädyn tänäkin vuonna.


<3 Mi piace


Tässä vielä muutamia poimintoja joulunajan konsertti-tarjonnasta:
Katso ihme taivainen on Tapiolan kuoron tämänvuotisen joulukonsertin nimi. Tapiolan kuoro on yksi maailman tunnetuimmista ja kysytyimmistä lapsi- ja nuorisokuoroista.
Ylioppilaskunnan Laulajien joulukonsertit johtaa Pasi Hyökki ja solisteina ovat Marjuka Tepponen ja Ville Urponen.
Cristmas på Lillan, Emilia Nyman ja Arttu Takalo esittävät vanhoja amerikkalaisia joululauluja Frank Sinatran ja Bing Crosbyn hengessä.
Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa RSO:n kapelimestarina on Jukka-Pekka Saraste ja solistina klarinetisti Kari Kriikku.
Kamarimusiikkikonsertissa kuullaan barokkimusiikkia.
Oopperan joulu, oopperan orkesteri ja solistit esittävät joululauluja Etelä-Suomen kirkoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti