torstai 12. joulukuuta 2013

Tekijä: Emilia Nyman


Emilia Nyman (1980– ) on helsinkiläinen näyttelijä. Hän valmistui Göteborgin Balletakademienista musikaalinäyttelijäksi vuonna 2002, minkä jälkeen täysin kaksikielinen Nyman on työskennellyt näyttelijänä Suomessa sekä suomen- että ruotsinkielisillä näyttämöillä. Lisäksi Nyman on opiskellut laulua mm. workshopissa VocalPower Academyssa Los Angelesissa Elisabeth Howardin johdolla sekä Jo Estill -metodin workshopeja mm. Anne-Marie Speedin johdolla. Nyman on ollut kiinnitettynä Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijäkuntaan vuodesta 2008. Näyttelijäntyön ohella hän on toiminut laulunopettajana sekä laulanut useissa erilaisissa kokoonpanoissa. Nymanilla on myös oma yhtye EC, jolta on tähän mennessä julkaistu kaksi levyä (2008 ja 2013). Laulajana Nyman on todella monipuolinen, ja hänen äänensä ja laulutekniikkansa taipuu tyylistä toiseen aina klassisesta laulusta souliin. Hyvä esimerkki Nymanin huikeasta laulutaidoista kuultiin alkuvuodesta, kun Nyman esiintyi Areenan aarteet -konsertissa. Lisää Areenan aarteista ja Nymanin tekemästä vaikutuksesta voi lukea mm. Kaisan Being Alive -blogista. Olen muuten aivan samaa mieltä kuin Kaisa, haluan nähdä Emilia Nymanin isoissa rooleissa!

Seuraavaksi Nymania voi nähdä ja kuulla Arttu Takalon ja Nymanin joulukonsertissa Christmas på Lillan Lilla Teaternissa. Christmas på Lillan saa ensi-iltansa huomenna perjantain 13.12. Ilokseni Emilia Nyman suostui kertomaan minulle hieman lisää Christmas på Lillanista jo näin etukäteen.

Miten idea Christmas på Lillanista sai alkunsa?
Idea syntyi sopivasti Lilla Teaternin pikkujouluissa. Olin laulamassa Lillanin jo traditioksi muuttuneessa joulukabareessa ja siellä tutustuin Arttu Takaloon. Illan aikana juttelimme musiikista ja totesimme, että vaikka amerikkalaisessa tyylissä on jotain hyvin sanoisinko "imelää", on siinä kuitenkin jotain niin hienoa ja siitä tulee älyttömän hyvä fiilis. Samassa totesimme, että pitäisihän sitä joskus tehdä sellainen joulukonsertti. Shampanjan innoittamana päätin ottaa tilaisuudesta vaarin, ja käännyin heti Lilla Teaternin johdon puoleen. Onnekseni he olivat myös shampanjan ystäviä, ja niin me sovimme, että vuoden päästä on konsertti!

Mitä ja millaisia lauluja esität konsertissa, ja onko lauluissa mukana jokin ehdoton suosikki?
Esitän ensisijaisesti itselleni tärkeitä joululauluja. Suosikkini on The Christmas Song -niminen kappale. Toinen ehdoton suosikki on Have Yourself A Merry Little Christmas, jonka saan vihdoin esittää tässä konsertissa. Mukana on todellisia klassikoita, joita ilman ei tätä konserttia voisikaan sanoa 50-luvun, Bing Crosbyn ja Frank Sinatran innoittamaksi. Suurin ero suomalaisiin joululauluihin, ja nimenomaan suomalaisiin sävellyksiin, on laulujen kepeä ja hilpeä tunnelma, joka tuo jouluun myös sen toisen puolen, sen lapsenomaisen innostuksen ja odotuksen tunteen. Suomalaisissa sävellyksissä on useasti haikea ja voimakas tunnelataus ja se luo hyvin erilaisen tunnelman.

Onko jotain muuta mitä haluaisit sanoa?
Olen todella iloinen saadessani toteuttaa yhden unelmistani, ja aivan ihanassa teatterissa aivan mielettömän orkesterin kanssa! Kiitos siitä. Ja toivotan kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Toivottavasti nähdään konsertissa ;)

Christmas på Lillanin lisäksi Nymanin voi nähdä mm. nyt pyörivässä Tohtori Zivagossa sekä maaliskuussa ensi-iltansa saavassa Tarzanissa.


<3 Mi piace


Nymanin tärkeimpiä rooleja HKT:ssa ja muualla, mm.
               Flickan med svavelstickan (Flickan), Unga Teatern 2010
               West Side Story (Maria), Samppalinna, Turku 2010
               Maija Poppanen (Maijan understudy), HKT 2009
               Rebecca (Minän understudy), HKT 2008
               Kaunotar ja Hirviö (Kaunottaren understudy ja Silly Girl), HKT 2007
               Evita (Rakastajatar), HKT 2006
               Miss Saigon (Kim understudy), HKT 2004
               Kick (Madde) Svenska Teatern 2003
               Hair (Jennifer) UIT, Peacock 2003

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti